MAZURY HoReCa festiwal smaków – nowe wydarzenie dla branży gastronomicznej i hotelarskiej.
W dniach 13-14 maja 2016 roku w Centrum Targowo–Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się I edycja „MAZURY HoReCa festiwal smaków”. Będzie to spotkanie producentów, dystrybutorów i przedstawicieli wiodących firm z Polski. Podczas wydarzenia odwiedzający będą mogli zapoznać się z ofertą produktową firm takich jak: Unilever Food Solutions, Octim, UDH, Wysowianka, Andropol, Tom-Gast, Janex, Ambasador czy Social Wi-Fi. MAZURY HoReCa to miejsce idealne do porównania ofert handlowych i zawierania nowych kontraktów oraz znakomita okazja, by poznać najnowsze rozwiązania oraz trendy w gastronomii i hotelarstwie. Organizatorzy planują pozyskanie około 100 wystawców, którymi będą producenci żywności oraz jej dystrybutorzy, eksporterzy i importerzy, producenci wyposażenia hotelu i gastronomii, architekci, firmy związane z branżą IT, firmy świadczące usługi dla hoteli oraz media.
BIZNES FAST DATE
Organizatorzy postawili na innowacyjną formę w kształcie Business Fast Date. To wydarzenie o nowoczesnym podejściu do branży gastronomicznej i hotelarskiej, skupiające się na organizacji dwustronnych, aranżowanych spotkań pomiędzy wystawcami, a odwiedzającymi. To unikalna w branży formuła gwarantująca wszystkim wystawcom spotkania biznesowe z Profesjonalnymi Kupującymi, którymi będą właściciele hoteli i restauracji, dyrektorzy i kierownicy poszczególnych działów w hotelach i obiektach turystycznych, szefowie kuchni, projektanci wnętrz oraz inwestorzy. Partnerem wydarzenia jest Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Z MAZURY HoReCa festiwal smaków współpracuje również Pan Dariusz Struciński, Szef Kuchni Hotelu Anders 4* w Starych Jabłonkach, Organizator prestiżowego konkursu kulinarnego l’art de la cuisine Martell.
PROMOCJA POLSKIEJ TRADYCJI KULINARNEJ ORAZ FESTIWAL SMAKÓW
Celem wydarzenia jest także promocja polskiej tradycji kulinarnej, regionalnych i lokalnych producentów żywności oraz zapewnienie licznych atrakcji dla odwiedzających. W trakcie trwania wydarzenia odbędą się również konkursy kulinarne zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów. Będzie to między innymi konkurs na najlepszy deser lodowy „Zielona Budka Master Challenge” czy „Gęsina na polskim stole”. Drugiego dnia odbędzie się także festiwal smaków połączony z imprezą plenerową oraz strefą Food Truck serwujących potrawy ze wszystkich zakątków świata. Wydarzenie uświetni także swoją obecnością Karol Okrasa.
WYDARZENIE BIZNESOWE, ALE TEŻ RODZINNE
MAZURY HoReCa festiwal smaków to nie tylko doskonała okazja do nawiązania kontaktów biznesowych dla przedsiębiorców z branży hotelarskiej i gastronomicznej, ale także wspaniały pomysł do rodzinnego spędzenia czasu podczas proponowanych atrakcji. Wydarzenie odbędzie się w dniach 13 – 14 maja, hale targowe otwarte będą w godzinach 10:00 – 17:00. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl
Kontakt:
Dorota Plebanowicz
Menedżer Projektu
tel. +48 691 800 534
Dorota.Plebanowicz@ExpoMazury.pl