Poniedziałek – kolejny dzień pracy. Wybija ósma rano i cała machina w twojej firmie znów rusza. Jak to się dzieje, że już zupełnie nie pamiętasz momentu pierwszej euforii związanej z tym, że prowadzisz własną restaurację? Uśmiechasz się do własnych myśli i wzdychasz. Z tyłu głowy wyświetla ci się cała lista obowiązków oraz spraw, które wyskoczyły w ostatniej chwili. Być może marzysz o lampie Aladyna albo innym magicznym „ustrojstwie” znanym z dzieciństwa, które wyswobodziłoby cię z rąk obowiązków nijak mających się do profilu działalności twojej firmy.
Jak się okazuje, wcale nie potrzebujesz żadnych nadprzyrodzonych możliwości ani równie nierealnych rozwiązań. Wystarczy zmienić sposób zarządzania firmą i swoim czasem. Skoro do tej pory tego nie zrobiłeś, to albo jesteś na samym początku swojej biznesowej drogi, albo z różnych powodów nie umiesz bądź nie chcesz zdjąć z siebie części obowiązków.
Jak możemy ci pomóc?
Przede wszystkim przypomnij sobie o co chodziło ci w momencie zakładania swojej gastronomii. Zapewne kulinaria pasjonowały cię tak bardzo, że postanowiłeś zainwestować w nie swoje środki finansowe i czas. Jeśli nie pasja, to w takim razie pragmatyczna (i jakże kluczowa w biznesie) chęć zysku, której nie możesz poświęcić się w pełni, gdy musisz zajmować się tematami pobocznymi.
Tak czy inaczej, przy obecnym sposobie zarządzania oddalasz się od ustalonych wcześniej celów.
Jaki zatem obrać kurs?
Tutaj z pomocą przychodzi outsourcing – model zarządzania firmą, mający na celu oddanie w ręce specjalistów tych obszarów działalności, które są dla ciebie priorytetowymi, ale nie jesteś w nich specjalistą. Przykładem może być tu outsourcing IT, czyli opieka informatyczna. Poprzez zlecenie tego typu działań firmie zewnętrznej, masz pewność, że profesjonaliści zrealizują tematy lepiej od ciebie i o wiele szybciej znajdą rozwiązania na palące kwestie. Dzięki temu, zamiast tracić czas na zajmowanie się awariami, możesz skupić się na zarabianiu pieniędzy i rozwoju swojej firmy.
Dobrze spożytkowany czas przekłada się na twoją wydajność w kluczowych dla ciebie tematach. Po uzyskaniu pierwszych korzyści odczuwasz samorealizację. Wtedy w naturalny sposób masz ochotę na więcej, inwestując w siebie i swoją firmę. A kiedy inwestujesz i masz zapał do pracy – nie ma możliwości, żebyś nie osiągnął sukcesu.
Właśnie dlatego warto skorzystać z Outsourcingu IT.
Inne artykuły o tej tematyce:
Zrób tylko cztery kroki i popraw wydajność pracy w Twojej gastronomii.
Standardy pracy Outsourcingu IT dla gastronomii.
W jaki sposób unikać awarii technicznych w lokalu gastronomicznym?
Pomoc techniczna dla gastronomii na telefon – jak to działa?
Komentarze są wyłączone.