Chcąc nieco rozruszać styczniową, ospałą atmosferę przekazujemy Wam dzisiaj kilka wiadomości z kraju i ze świata z drugiej, trzeciej i czwartej ręki 😉
Tylko avocado!
Pierwszą ciekawostką jest nowa holenderska restauracja, której wszystkie dania sporządzone są na bazie avocado. The Avocado Show to absolutnie nowe, ciekawe miejsce, potrafi zadziwić i rozbawić. Propozycje dań są naprawdę niesamowite!
Papryczkowy cyrograf
Ataki paniki, brak tchu, czy ogólny dyskomfort takie odczucia może mieć śmiałek po zjedzeniu zbyt ostrej potrawy. Można więc spokojnie powiedzieć, że jest to forma ekstremalna. Dla tych, którzy lubią postawić wszystkie swoje kubki smakowe do pionu, ale nie znają umiaru jeden z turyńskich restauratorów wprowadził prostą zasadę, która większości odbiera płomienne zapały.
Każdy gość, który ma zamiar zamówić ostrą potrawę musi wcześniej podpisać deklarację, w której oświadcza że zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa jakie może za sobą nieść zjedzenie zbyt ostrej potrawy. Tego typu rozwiązanie ma na celu odstraszyć przede wszystkim młodzieńców, którzy często chcąc się popisać zamawiali ekstremalnie ostre dania. Jeden z nich z tego powodu nawet trafił do szpitala.
Źródło: http://biznes.interia.pl/
Uber wchodzi w gastronomię
Być może jeszcze niewielu z Was wie o tym, że Uber oprócz działań na rynku taksówkarskim planuje też wejście na rynek kurierski i dowozów w gastronomii. Pierwszy krok już został poczyniony, bowiem entuzjaści Ubera korzystać mogą z jego aplikacji UberEats. Jakie będzie zainteresowanie tego typu innowacją? Trudno stwierdzić. Większość mediów i społeczeństwa odnosi się dość sceptycznie.
Źródło: http://www.money.pl/