restaurant week wiosna 2016

Trwa wiosenna edycja Festiwalu najlepszych Restauracji Restaurant Week, która zakończy się 10 kwietnia. Bierze w niej będą udział dwieście czterdzieści Restauracji w dziewięciu wyjątkowych polskich miastach: Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, na Śląsku, w Trójmieście, a także po raz pierwszy w Łodzi, Szczecinie i Lublinie.

Tematem przewodnim obecnie trwającej edycji jest hasło “Kwitnąca scena restauracyjna”, pod którym kryje się zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat – mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwaga Restauratorów i Szefów Kuchni. Przede wszystkim jednak oznacza ono ogromną liczbę nowych Gości, którzy zdecydowali się na odwiedziny w Restauracjach i regularne uczestnictwo w niesamowitym rozwoju polskiej sceny restauracyjnej. Im wszystkim organizatorzy dedykują wiosenną edycję Festiwalu.

Mieszkańcy wyjątkowych polskich miast majż okazję spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie poniżej codziennej ceny takiego menu. Wcześniejsze Rezerwacje stolików w najlepszych Restauracjach są już dostępne na stronie www.restuarantweek.pl

Obok spotkań z bliskimi przy stole, organizatorzy zapraszają do udziału w interesujących Wydarzeniach Towarzyszących, na które składać się będą warsztaty kulinarne, spotkania, wykłady, panele dyskusyjne, projekcje filmów, targi i wiele innych – można je poznać w zakładce Wydarzenia na stronie Festiwalu.

Zapraszamy do uczestnictwa wszystkich Restauratorów, Szefów Kuchni i praktyków branży gastronomicznej.

Restauracje, które chcą wziąć udział w przyszłej, jesiennej edycji Festiwalu mogą zgłaszać się na adres biuro@restaurantweek.pl

Do zobaczenia przy stole!

Ocena Artykułu
Twoja ocena
[Głosów: 0 Ocena: 0]