Kiedy myślimy o Wielkanocy, nieodłącznie przychodzi nam do głowy obraz pysznych potraw, które zachwycają nas swym smakiem i aromatem. W centrum tego kulinarnego święta znajdują się oczywiście jajka, które stanowią niezastąpiony składnik wielu tradycyjnych dań. Od jajek malowanych po te …
Witajcie, smakosze kulinarnych przygód!
Dziś zapraszamy was w podróż po najciekawszych wydarzeniach kulinarnych, które odbędą się już w kwietniu. W tym miesiącu zdecydowanie nie zabraknie festiwali smaków, gdzie możemy delektować się różnorodnością, poznawać tradycyjne potrawy z różnych regionów kraju i …
Dzień Kobiet to wyjątkowa okazja, by świętować i docenić ważne kobiety w naszym życiu. Co może być lepszym sposobem na wyrażenie naszych uczuć niż poprzez przygotowanie słodkich, domowych wypieków?
Tym razem przedstawiamy trzy bardzo szybkie i proste w przygotowaniu przepisy, …
Czy wiesz, że jedzenie może być także formą wyrażenia uczuć? W te Walentynki podziel się z ukochanym/ukochaną smakiem prawdziwej miłości!
Walentynki to czas, kiedy serca biją mocniej, a miłość unosi się w powietrzu. To idealny moment, aby podziękować swojej drugiej …
23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo. Nowa lokalizacja stwarza szansę na dalszy, dynamiczny rozwój tych wydarzeń oraz zwiększenie komfortu Wystawców …
Jajka należą do grupy produktów łatwo dostępnych. Ich wartości odżywcze sprawiają, że powinny stanowić atrakcyjny produkt dla konsumentów w różnym wieku. Polacy spożywają około 160 jaj rocznie. Jest to jeden z najniższych wskaźników na świecie, mimo że od połowy lat …
Jaka przyszłość łososia w Europie? Portugalczycy stawiają na lokalne produkty
Dziesięciolecia intensywnej produkcji łososia mogą sprawić, że w niedalekiej przyszłości Europejczycy będą rezygnować z tzw. łososia hodowlanego. Jednym z krajów, gdzie już widoczny jest trend sięgania po artykuły od …
Zwyczaj wspólnego grillowania jest popularny w Polsce od wielu lat. Sezon grillowy to z kolei jeden z najdłuższych okresów w gastronomii. Co więcej, z sezonu na sezon obserwujemy jego rozciąganie w czasie. Z punktu widzenia producenta sosów i dodatków gastronomicznych, …
W ostatnich latach fitness oraz treningi siłowe zyskują coraz większą popularność. Dużo mówi się o korzyściach płynących z tego typu aktywności, a portale społecznościowe przepełnione są zdjęciami pięknych „fit” sylwetek, naturalnego jedzenia i „obowiązkowej” suplementacji. Tu pojawia się pytanie: czy …
Polskie Skarby Kulinarne to nowy edukacyjny program społecznej odpowiedzialności biznesu, którego mecenasem jest sieć hurtowni MAKRO Polska, a głównym partnerem – Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości Polaków na temat bogactwa polskiej tradycji kulinarnej …